75 jaar bevrijding

Het is mooi om te zien hoe verschillende opdrachten rond hetzelfde thema de laatste tijd mijn aandacht vragen.
Al een aantal maanden ben ik voor een geschiedenisliefhebber bezig met het corrigeren van artikelen over de Slag om de Schelde en de bevrijding van Vlissingen in november 1944. Inmiddels zijn deze artikelen herschreven en wordt er een boekje van gemaakt, waarvan ik de redactie doe.
In Kapelle zijn ze druk met nieuwe plannen voor het museum Memorial 40-45. Het foldermateriaal kwam voor een tekstcheck bij me langs.
Tussendoor heb ik meegewerkt aan de voice-overtekst van ‘Soldaat zonder wapen’, de nieuwste documentaire van de Zeeuwse Documentaire Stichting. Ook de ondertiteling werd door mij gecontroleerd.
Verder wordt op 5 oktober het boek ‘Een goede buur, een verre vriend’ gepresenteerd. Deze roman vertelt het verhaal van het Joodse meisje Rachel, zij is gevlucht voor de nazi’s en in Zeeland ondergedoken. Dit prachtige boek, waar de schrijfster tien jaar aan heeft gewerkt, is door mij geredigeerd.

Wat een mooi onderwerp! Omdat alles zich hier in Zeeland afspeelt, wordt de geschiedenis hierdoor ook voor mij levend. ‘Opdat wij niet vergeten!’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest