Magazines

Ook magazines verdienen de juiste tekst!

Wat zien ze er toch altijd mooi uit! Glanzend papier, prachtige afbeeldingen, interessante artikelen om te lezen. Ideaal om even een moment voor jezelf te nemen en heerlijk ermee op de bank te ploffen. Of nog beter: lekker buiten in de zon. Wat te drinken erbij, en genieten maar.

 

Magazine, glossy of tijdschrift?

Een eenmalige glossy, een wekelijks tijdschrift of een magazine dat maandelijks verschijnt, er is genoeg keuze. Ook wordt er tegenwoordig vaak rond een jubileum van een bedrijf of persoon een mooie glossy gemaakt. Een prachtige kans om jou of je bedrijf eens onder de aandacht te brengen.

Magazine in de maak

Wat voor magazine het ook is, er zit altijd een heleboel werk in. Er wordt een planning gemaakt, de informatie wordt verzameld, een redacteur maakt er een goed verhaal van, de fotograaf levert bijpassende foto’s aan en de vormgever zorgt voor het totaalplaatje. Zo werken zij samen, tot het blad klaar is voor de drukker.

Tekstcontrole van magazine

Maar wacht eens even! Vergeten we niks? Want zeg nou zelf, het is toch jammer van zo’n prachtig magazine als er niet even kritisch naar gekeken wordt vóór het naar de drukker gaat. Zit je net lekker te lezen: hé, die kop klopt niet! Of: dat fotobijschrift komt niet overeen met de tekst. En dan heb ik het nog niet over spelfouten in de tekst, die – hoe goed iedereen ook z’n best doet – er altijd insluipen.

De puntjes op de i, ook bij jouw glossy

Als Tekstmaatje heb ik een ruime ervaring in de tekstcontrole van magazines. En niet alleen de artikelen kijk ik helemaal na, natuurlijk leg ik ook de cover, de inhoudsopgave, de bijschriften en de quotes onder mijn vergrootglas. Alles wat me opvalt geef ik door. Zo wordt dat mooie tijdschrift nóg mooier!

Tevreden opdrachtgevers

Benieuwd voor welke bedrijven ik regelmatig magazines controleer? Bijvoorbeeld voor Origin Media (losse uitgaven), Trainews Media (Woon in Zeeland, Onze Zorg, Michiel en losse uitgaven) en Vanderperk Groep (losse uitgaven). Zij zijn tevreden klanten; dat blijkt wel uit het feit dat zij steeds bij me terugkomen. En ik werk met veel plezier mee aan hun prachtige producten.

Meer weten over tekstcontrole en/of tarieven?

Ben jij vormgever of geef je zelf een magazine uit? Ik zet ook bij jouw magazine graag de puntjes op de i. Wat zeg je? Te duur? Dat valt best mee! Een tekstcheck van een magazine van 50-75 pagina’s kost € 125,- Afwijkend formaat en/of ander aantal pagina’s? Neem contact op en ik maak graag een offerte-op-maat voor je!